بهترین سنگ نمای ساختمانی

بهترین سنگ نمای ساختمانی

در این مقاله قصد داریم که شما را بهترین و مناسب ترین سنگ نماهای ساختمانی آشنا کنیم تا بتوانید راحت تر به خرید سنگ نمای ساختمانی بپردازید.همچنین با مطالعه این مقاله با مزایا و معایب انواع سنگ نمای ساختمان و کاربرد هریک آشنا خواهید شد.در کل این یک راهنمای خرید بهترین سنگ نمای ساختمانی است.

شناخت سنگ نمای مورد استفاده در بیرون ساختمان

این نوع سنگ نما برای جلوه دادن نمای خارجی ساختمان استفاده می شود.اگر از بهترین سنگ نمای ساختمانی برای نمای خارجی استفاده کنید علاوه بر پوشش مناسب ساختمان، آن را در برابر عوامل محیطی مختلف مثل باد و باران و آلودگی و… محافظت کرده اید.البته اضافه شدن زیبا و جذابیت به ساختمان را نباید فراموش کنیم.شما برای نمای خارجی ساختمان می توانید از آجر، چوب، کاشی و انواع پنل ها استفاده کنید ولی هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

دوام و مقاومت بالا و تنوع رنگ بندی و طرح بندی سنگ های ساختمانی باعث شده که بیشتر مردم در ایرانی برای نمای خارجی ساختمان خود از سنگ نما استفاده کنند.دقت داشته باشید که بهترین سنگ نمای ساختمانی باید در برابر عواملی مثل نور خورشید و شرایط جوی خاص مقاوم باشد.حتی بعضی از سنگ نما ها هستند که در برابر باران های اسیدی و قلیایی مقاومت زیادی از خود نشان می دهند.

حتما هنگام خرید سنگ نمای ساختمانی مراقب باشید که ترک خوردگی و شکستگی روی سنگ نما نباشد.چون در صورت وجود ترک خوردگی یا شکاف روی سطح سنگ نما، آب باران و برف به داخل سنگ نما نفوذ کرده و در گذر زمان باعث فرسایش سنگ نما می شود.بعد از گذشت مدتی سنگ نما ظاهری نامناسب به خود می گیرد.

راه تشخیص سنگ نما ساختمانی با کیفیت مناسب و نامرغوب

اگر با یک وسیله فلزی چندین ضربه آرام به سنگ نما بزنید، سنگ نما صدای شیشه می دهد.این صدا یعنی سنگ نما از کیفیت مناسبی برخوردار است.البته از این روش برای تشخیص ترک خوردگی و شکاف روی سنگ نما هم استفاده می شود.گاها پیش می آید که ترک ها به قدری کوچک هستند که با چشم دیده نمی شوند و در گذر زمان باعث فرسایش می شوند.

بهترین سنگ نمای ساختمانی برای نمای داخل ساختمان

شکی نیست که فضای داخلی ساختمان از فضای خارجی اهمیت بیشتری دارد.به همین دلیل اگر با کمبود بودجه مواجه هستید، پیشنهاد می کنیم که بیشتر بودجه خود را روی فضای داخلی ساختمان خرج کنید.سنگ نماهای داخلی ساختمان دارای تنوع رنگ و طرح و قیمت بیشتری نسبت به سنگ نمای بیرونی ساختمان هستند. از این رو دستتان برای انتخاب و دکوراسیون داخلی ساختمان باز تر است و می توانید یک مجموعه شیک خلق کنید.

نکته ای که همین اول کار باید خدمت شما عرض کنیم این است که هر سنگ نمایی مناسب با قسمتی از خانه شما طراحی شده است و در صورت استفاده از آن در جای نامناسب، هم کارایی آن کمتر می شود و جلوه کمتری به منزل شما می بخشد.سنگ نماهای داخلی مناسب برای کف پله، پاگرد، کف فرش فضاهای داخلی مسکونی، کف فرش فضای داخلی تجاری و اداری، کف فرش پشت بام و پیاده رو و سرویس بهداشتی، درپوش دیوارهای محوطه و سنگ روی کابینت می باشد.

همان طور که اشاره شد حق انتخاب شما برای خرید سنگ نمای داخلی بیشتر از انتخاب های شما برای خرید سنگ نمای خارجی می باشد.سنگ نماهای داخلی درست است که تنوع بیشتری دارند ولی مقاومت کمتری نسبت به نوع خارجی خود دارند.سنگ های مرمر، گرانیت چینی برای نمای داخلی ساختمان شما مناسب هستند.

پیشنهاد می کنیم که برای لابی و پاگردها، اطراف درب آسانسور، دیوارهای پارکینگ و پله از سنگ تراورتن و سنداستون استفاده کنید چرا که رنگ و رگه های جذابی دارند.در واقع هم رنگ بندی و رگه ها باعث شده که اکثریت مردم برای جذاب تر کردن ساختمان از آنها استفاده کنند.

برای نمای ساختمان چه سنگی مناسب است؟

همان طور که بیان شد هر سنگی مناسب برای قسمتی خاصی از ساختمان طراحی شده است. براساس کاربردهای سنگ های ساختمان در داخل ساختمان می توان آنها را به انواع زیر تقسیم بندی کرد:

  • دکوراسیون
  • کف پله و پاگرد
  • کف فرش فضاهای داخلی ساختمان های مسکونی
  • کف فرش فضاهای داخلی ساختمان های تجاری و اداری
  • کف فرش مناسب پشت بام
  • کف فرش پیاده رو
  • سرویس بهداشتی
  • درپوش دیوارهای محوطه
  • حیاط
  • سنگ روی کابینت و اپن

ویژگی های سنگ نما با کیفیت مناسب

در وهله اول باید بررسی کنید که سنگ دارای ترک و پوسیدگی هست یا نه؟برای این کار لازم است که با دقت به سطح سنگ نگاه کنید و به دنبال ترک بگردید.بعضی ترک ها با چشم قابل دیدن نیستند این ترک ها را می توانید به وسیله ضربه زدن به سنگ با یک شی فلزی تشخیص دهید.اگر سنگ بدون ترک و پوسیدگی باشد، صدایی مثل صدای ظروف چینی می دهد.

سنگ باید قطر مناسب جهت اسکوپ کردن را داشته باشد.بگذارید ساده تر این موضوع را بیان کنیم: بعضی از سنگ های ساختمانی دارای فرج در قسمت پشت سنگ هستند.این فرج ها فضایی برای نفوذ سیمان و ملات به داخل سنگ به وجود می آورند که بعد از مدتی باعث ایجاد ترک روی سطح و نفوذ بقیه آلودگی ها می شود. همچنین این فرج ها باعث عدم چسبندگی صحیح به دیوار می شوند.برای رفع این مشکلات سنگ را به وسیله ابزار مخصوص به نما یا دیوار می چسبانند.به این کار اصطلاحا اسکوپ کردن سنگ نما گفته می شود.

سنگ های ساختمانی اصولا دارای مقاومت و دوام بالایی هستند ولی مقاومت و دوام هر کدام با دیگری فرق دارد. بعضی از سنگ ها مناسب برای فضای داخلی ساختمان هستند و در فضای خارجی ساختمان بعد از مدتی دچار فرسایش و ترک می شوند.از طرف دیگر تنوع رنگ و طرح سنگ های ساختمانی داخلی بیشتر از بیرونی است ولی دوام لازم برای برای نمای خارجی را ندارند.فضای خارجی نیاز به سنگ هایی دارد که در برابر عوامل فیزیک و شیمیایی از خود مقاومت نشان دهد.بادهای شدید، طوفان، باران های شدید و برف، آلودگی هوا، مواد شوینده، باران های اسیدی و قلیایی همه و همه جزو مواردی هستند که به سنگ ها اسیب می زنند و اگر سنگ مقاومت کافی نداشته باشد، بعد از مدتی دچار فرسایش و ترک می شود.

تطابق طرح داخلی ساختمان با طرح خارجی ساختمان خیلی مهم است.توجه داشته باشید که شما می توانید از طرح ها و رنگ های زیادی برای دکوراسیون داخلی منزل خود بهره ببرید ولی برای نمای بیرونی دارای حق انتخاب کمتری هستید.پس پیشنهاد می کنیم ابتدا نمای داخلی را مرتب کنید و سپس به سراغ نمای خارجی بروید.

توجه به شرایط اقلیمی منطقه شما بسیار مهم است.هر منطقه ای دارای آب و هوا خاص خود می باشد.اگر سنگ هایی که مقاومت در برابر گرما را دارند در منطقه مرطوب و خنک استفاده کنید، زود تر از موعود عمر سنگ به پایان می رسد.

سنگ های ساختمانی باید از مقاومت خمشی و کششی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند روی نما باقی بمانند.

صیقل خوردن و برش دادن سنگ باید راحت باشد.نصاب سنگ از ابزار مخصوص برای صیقل و برش استفاده می کند و اگر سنگ شما این ویژگی را نداشته باشد، هزینه بیشتری برای نصب سنگ روی نما از شما دریافت می کند.

در برابر تابش مستقیم نور خورشید مقاومت داشته باشد.

سنگ نما باید سطحی یکدست و صاف داشته باشد و رگه ها و طرح های زیبای آن قابل مشاهده باشد.

تنوع رنگ و طرح و اندازه یک سنگ نما در انتخاب آن بسیار موثر است.

در برابر ضربه مقاومت داشته باشد.

در برابر نفوذ آب مقاوم باشد.در بسیاری از نقاط باران های شدید وجود دارد، اگر قرار باشد که با کوچکترین باران و برفی سنگ دچار آسیب شود، بهتر است که از خرید آن صرف نظر کنید.همچنین لازم به ذکر است که در فصول سرد سال آب به سنگ نفوذ کرده و با سرد تر شدن هوا، یخ می زند.این انجماد باعث ترک خوردن و فرسایش سنگ می شود.

قابل شستشو با مواد شوینده باشد.یعنی در برابر مواد شیمیایی از خود مقاومت نشان دهد.

ساخت و بافت سنگ باید یکنواخت باشد و از بلورهای ریز تشکیل شده باشد.درجه خلوص سنگ ها به این بلورها بستگی دارد.هرچقدر بلورها به هم نزدیکتر و کوچک تر باشند، درجه خلوص سنگ بیشتر بوده و مقاوم تر خواهد بود.

دارای مقدار سختی بیش تر از 3 باشد.

ضخامت مورد نیاز سنگ برای پروژه های مختلف نمای سنگی از طریق محاسبات سازه ای یا آزمایشات عملکردی به خصوص مقاومت خمشی و بار گسیختگی در مهار تعیین می شود.

نصب سنگ نما بر روی نما نیز بسیار مهم است. نمای سنگی به دو روش نصب می گردد. نمای چسبانده شده و نمای مهار شده. نماهایی که در اجرای آن ها برای اتصال سنگ به دیوار پشتیبان از وسایل اتصال به همراه چسب و یا ملات استفاده می شود نمای چسبانده شده نام دارند.

وسایلی که برای اتصالات به کار می روند باربر نیستند و وظیفه آن ها نگهداری سنگ بر روی دیوار است، اما وظیفه چسب یا ملات تحمل بار ثقلی است.

در مقابل نماهایی که در آن ها سنگ نما توسط سازه پشت بند یا اجزای باربر به دیوار پشتیبان نصب می شود، به نمای مهارشده معروف هستند.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مشاوره رایگان
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
اسکرول به بالا